Cari Novel Pilihan Anda

Sunday, May 9, 2010

ALAF 21 VERSION I

Kasih Yang Suci - RM 12 *SOLD*

Mengukir Bahagia - RM 10 *SOLD*

Adam & Hawa - RM 10 *SOLD*

Cinta Dua Jiwa - RM 10 *SOLD*


Bila Ada Rindu - RM 12 *SOLD*

Tiada Lagi Mimpi - RM 10*SOLD*

Aku Mahu Kamu - RM 12 *SOLD*

Rindu Untuk Dia - RM 12 *SOLD*

3 comments:

 1. adam dan hawa best banget.....

  ReplyDelete
 2. saya da baca kasih yang suci...
  best...kisah one guy yag rasa brslah lepas menodai..one girl....then that guy cuba plbagai cara nk mengahwini that girl...memag menghayat hati la...best sangat....

  ReplyDelete
 3. SINOPSIS ADAM$HAWA:
  AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan,timbul prasangka buruk,menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela.

  Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.

  Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam di-pertemukan di depan pintu Masjidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. Tapi tegarkah Ain?

  Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati taktertanggung.

  Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi...

  ReplyDelete